روانکاوی سازمانی

با مطالعه‌ی روانکاوانه سازمان‌ها درک بهتری از ساختار نهادها خواهیم داشت که موجب بهبودبخشی بیشتر، انسانی‌تر شدن، هدفمندترشدن و در نهایت موفق‌تر شدن شان می شود. تلاش ما بر توسعه‌ی عمیق‌تر و درک عمیق از فرایند های نهفته‌ درعدم موفقیت و بهره وری سازمان ها است.

اکثر رویکردهای کسب‌وکار بسیار عقلانی و هدف‌محور هستند. با این حال، در جلسات تیمی شاهد اتفاقات و احساسات ناخوشایند هستیم. همه‌ی افراد آگاهند که این مسائل مانع دستیابی به اهداف می‌شوند. اینجاست که ما وارد می‌شویم تا به درک ماهیت این اتفاقات کمک کنیم. تخصص ما فهمیدن این فرآیند های نهفته‌ و به اصلاح آنچه در زیر سطح جریان دارد است. ما به هیجانات، شیوه‌ی تعامل با افراد و برانگیختن آن‌ها توجه می‌کنیم.

تجربه ما این است که افراد آنقدر درگیر کارهستند که مسیر اشتباه را پیش می‌روند. کسب‌وکار آن‌ها را از دیدن مقصد دور می‌کند. پس باید بایستیم، فکر کنیم و ببینیم واقعاً به کجا باید برویم. به عبارت دیگر، تفسیر ما این است که کسب‌وکار می‌تواند سدی دفاعی در برابر انجام کار واقعی باشد.

یکی از نقاط قوت ما تلفیق دانش با عمل است. با آوردن دانش به عرصه‌ی عمل، قادر به استفاده از ایده‌ها و همچنین یادگیری از عمل برای شکل‌گیری ایده‌های جدید خواهیم بود. این یعنی همان نقطه‌ی قوتی که در آن واقعاً مهارت داریم.

 

برای تحقق این اهداف گام های ذیل را بررسی میکنیم:

           تحلیل وضعیت موجود:

  • روش‌های کاری و فرایندهای جاری:  بررسی دقیق سیستم‌ها، رویه‌ها و جریان های کاری فعلی سازمان
  • ارتباطات درون سازمانی:  ارزیابی نحوه‌ی تعامل، تبادل اطلاعات و حل مسائل در بین کارکنان و بخش‌های مختلف
  • رهبری و مدیریت:  ارزیابی سبک رهبری، تصمیم‌گیری و حل مساله توسط مدیران کلیدی
  • دانش ضمنی کارکنان، آداب و رسوم و فرهنگ سازمانی:  تحلیل و شناسایی سرمایه های پنهان سازمانی بر اساس تجربیات و دانش نانوشته‌ی کارکنان، ارزش ها و هنجارهای حاکم

          تجزیه و تحلیل یافته ها:

نتایج مرحله‌ی تحلیل توسط مشاوران باتجربه و متخصص در حوزه‌ی توسعه‌ی سازمانی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

 

          پیشنهادات برای تغییر و توسعه:

بر اساس یافته ها و تحلیل های انجام شده، پیشنهادات کاربردی و عملیاتی برای توسعه، اصلاح و نوسازی روش‌های کاری، فرایندها و سیستم ها ارائه می شود.

          اجرای تغییرات:

برای اجرای تغییرات و توسعه‌ی سازمانی، از روش ها و رویکردهایی متناسب با ساختار سازمان، فرهنگ سازمانی، ترکیب پرسنلی واستفاده می شود.

 

           ارزیابی و پیگیری:

حدود شش ماه پس از اجرای تغییرات، مرحله‌ی ارزیابی و پیگیری آغاز می شود. در این مرحله، میزان موفقیت تغییرات صورت گرفته، میزان انطباق آن با نیازهای سازمان و نتایج حاصله مورد بررسی قرار می گیرد.

نکات کلیدی:

  • توسعه‌ی سازمانی فرایندی پیچیده و نیازمند برنامه ریزی دقیق، تخصص، و تجربه است.
  • در این فرایند، توجه به نیازها و شرایط خاص هر سازمان الزامی است.
  • مشارکت فعال کارکنان، مدیران و ذینفعان مختلف کلید موفقیت در اجرای تغییرات می‌باشد.
  • توسعه‌ی سازمانی و بهینه سازی عملکرد سازمان، مستلزم انجام ارزیابی مستمر و پیگیری نتایج حاصله است.